Ποιος είναι ο κολοσσός στην αγορά των LNG carriers

Ποιος είναι ο κολοσσός στην αγορά των LNG carriers

2164
Ποιος είναι ο κολοσσός στην αγορά των LNG carriers

Η καταριανή Nakilat, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο LNG carriers στον κόσμο, κατέγραψε 7% αύξηση των κερδών της το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας τα καθαρά της κέρδη άγγιξαν τα $130,7 εκατ., όταν την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν ανέλθει σε $122,2 εκατ. Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της Nakilat οφείλονται, σύμφωνα με την ίδια, στα μακροπρόθεσμα στρατηγικά της σχέδια προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει. Επιπλέον ως προς την επίτευξη των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας συνέβαλε, μεταξύ άλλων, η απόκτηση δύο νέων LNG carriers όσο και μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) το 2018, καθώς και ο αυξανόμενος όγκος εργασιών του Erhama Bin Jaber Al Jalahma Shipyard που διαθέτει η ίδια.

Η καταριανή εταιρεία, όπως επισημαίνει μέσω δελτίο Τύπου, στοχεύει σε περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της στην αγορά του LNG, μέσα από την απόκτηση τεσσάρων νέων LNG carriers εντός του τρέχοντος έτους καθώς και μέσα από τον εξορθολογισμό των λειτουργικών της δαπανών.

Ο CEO της Nakilat, Eng. Abdullah Al Sulaiti, επεσήμανε ότι η μεγάλη ζήτηση για «καθαρή» ενέργεια» πυροδοτεί την αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου LNG και κατ’ επέκταση ωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των LNG carriers, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων σε πολύ υποσχόμενα στρατηγικά έργα.

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.