Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών λιμενικών σκαφών: Η Σιγκαπούρη πρωτοπορεί

Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών λιμενικών σκαφών: Η Σιγκαπούρη πρωτοπορεί

49
Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών λιμενικών σκαφών: Η Σιγκαπούρη πρωτοπορεί

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) εγκαινίασε πρόσφατα την πρώτη πιλοτική δοκιμή ενός σημείου φόρτισης ηλεκτρικών λιμενικών σκαφών (e-HC) στο Marina South Pier (MSP). Η κίνηση αυτή ακολουθεί την πρόσκληση προτάσεων που είχε προηγηθεί για την ανάπτυξη και τη λειτουργία σημείων φόρτισης e-HC σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, ως μέρος ενός διετούς πιλοτικού προγράμματος.

Το συγκεκριμένο σημείο φόρτισης στο MSP ανατέθηκε στην εταιρική συνεργασία των Pyxis Energy Pte Ltd, Pyxis Maritime Pte Ltd και SP Mobility Pte Ltd. Τα σκάφη της Pyxis, που λειτουργούν στο MSP, θα αξιοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση των υποδομών φόρτισης, επιτρέποντας τη συλλογή πολύτιμων δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά θα συμβάλουν σημαντικά στη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου για την υποδομή φόρτισης των e-HC, καθώς και στην εφαρμογή και τη διαμόρφωση εθνικών προτύπων.

Η συνεργασία Pyxis και SP Mobility έχει ήδη τοποθετήσει έναν φορτιστή συνεχούς ρεύματος 150 κιλοβάτ (kW) με σύστημα συνδυασμένης φόρτισης, ο οποίος μπορεί να φορτίσει ένα e-HC με μπαταρία 500 kWh σε περίπου τρεις ώρες, σε εμβέλεια 90 χιλιομέτρων. Οι χρήστες του εν λόγω φορτιστή θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή SP για τη σάρωση ενός κωδικού QR και την πληρωμή της φόρτισης.

Επιπρόσθετα, η MPA συνεργάζεται με την Enterprise Singapore και τον ακαδημαϊκό κόσμο για την ανάπτυξη ενός Τεχνικού Προτύπου (TR) για τη φόρτιση και το σύστημα αντικατάστασης των μπαταριών των e-HC.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.