Ένας πράσινος διάδρομος για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Βόρεια Αμερική στην...

Ένας πράσινος διάδρομος για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Βόρεια Αμερική στην Ασία

63
Ένας πράσινος διάδρομος για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Βόρεια Αμερική στην Ασία

Παγκόσμιοι ηγέτες της βιομηχανίας από τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη ανακοίνωσαν τη σύσταση της κοινοπραξίας North Pacific Green Corridor Consortium (NPGCC), τα μέλη και οι εταίροι της οποίας θα συνεργαστούν για την απανθρακοποίηση της αλυσίδας αξίας των εμπορευμάτων μεταξύ της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.

Η NPGCC θα εφαρμόσει τη συλλογική της εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη ενός διαδρόμου για την απαλλαγμένη από τις ανθρακικές εκπομπές μεταφορά εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών προϊόντων, των συμπυκνωμάτων μετάλλων και του μεταλλουργικού άνθρακα. Στόχος είναι η κοινοπραξία να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις προσπάθειες απανθρακοποίησης και να διερευνήσει νέες αγορές για καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία.

Η NPGCC συγκεντρώνει διάφορα τμήματα της αλυσίδας αξίας, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών χύδην εμπορευμάτων, των παρόχων σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών, των ιδιοκτητών και διαχειριστών πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων και των λιμενικών αρχών, καθώς και των παρόχων τεχνολογίας. Τα εννέα ιδρυτικά μέλη είναι οι: Canadian National Railway Company (CN), Mitsubishi Canada Ltd., Mitsubishi Heavy Industries, NYK Bulk & Projects Carriers, Oldendorff Carriers, Prince Rupert Port Authority, Teck Resources Limited (Teck), Trigon Pacific Terminals και Vancouver Fraser Port Authority.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.