Euronav και Anglo-Eastern ενώνουν τις δυνάμεις τους

    753
    Euronav και Anglo-Eastern ενώνουν τις δυνάμεις τους

    Oι Euronav NV και Anglo-Eastern Univan Group ανακοίνωσαν την Τρίτη 16 Απριλίου τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση και αγορά της Euronav Ship Management Hellas του βραχίονα διαχείρισης πλοίων της Euronav.

    Η Euronav και η Anglo-Eastern σκοπεύουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσω αυτής της συμφωνίας, με την τελευταία να αναλαμβάνει τη διαχείριση πλοίων της Euronav Ship Management Hellas «ως έχουν». Η συναλλαγή αυτή θα παράσχει στην Anglo-Eastern μια ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά το αποτύπωμά της στα μεγάλα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου.

    Ο Bjorn Hojgaard, Διευθύνων Σύμβουλος της Anglo-Eastern, τόνισε τον αμοιβαία επωφελή χαρακτήρα αυτής της συμφωνίας, η οποία «θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα και αντανακλά την απόλυτη εμπιστοσύνη της Euronav στην ικανότητα της Anglo-Eastern να προσφέρει  τις υπηρεσίες της διαχείρισης πλοίων και να προωθεί
    ευρύτερες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ποιότητα, την ψηφιοποίηση, την εκπαίδευση των πληρωμάτων και την απανθρακοποίηση».

    Από την πλευρά του ο Alexander Saverys, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Anglo-Eastern. Ήδη έχουμε μια ισχυρή συνεργασία με την Anglo-Eastern και αυτή η ενοποίηση θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματική μας σχέση, προσφέροντας πολλές νέες ευκαιρίες για την εταιρεία μας και την
    για τους ανθρώπους μας».

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.