Σημεία των καιρών: Η Αίγυπτος στο κυνήγι φορτίων LNG

Σημεία των καιρών: Η Αίγυπτος στο κυνήγι φορτίων LNG

84
Σημεία των καιρών: Η Αίγυπτος στο κυνήγι φορτίων LNG
iStock / SHansche

Σε αναζήτηση φορτίων LNG στις διεθνείς αγορές βρίσκεται η Αίγυπτος, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες βρίσκονται προ των πυλών και το Κάιρο ευελπιστεί να αποφύγει τα μεγάλης διάρκειας μπλακάουτ του περασμένου έτους.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Egyptian Natural Gas Holding έχει αγοράσει ήδη ένα φορτίο και βρίσκεται σε αναζήτηση περισσοτέρων. Η στρατηγική αυτή αποτελεί μια στροφή σχεδόν 180 μοιρών για την Αίγυπτο, η οποία από το 2018 περιόρισε σημαντικά τις εισαγωγές καυσίμων.

Παρότι η Αίγυπτος εστιάζει σημαντικά στην εγχώρια παραγωγή καυσίμων και στις εξαγωγές αυτών, τα τελευταία έτη η παραγωγή φυσικού αερίου έχει σημειώσει πτώση, γεγονός που την αναγκάζει να στραφεί στις εισαγωγές.

Την ίδια ώρα, η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μία από τις σημαντικότερες οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών και λόγω αυτού θα λάβει πακέτο οικονομικής διάσωσης ύψους $50 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.