Ρεκόρ κερδών για την Tsakos Energy Navigation

Ρεκόρ κερδών για την Tsakos Energy Navigation

1151
Ρεκόρ κερδών για την Tsakos Energy Navigation

Σε ανακοίνωση ρεκόρ ετήσιων κερδών προχώρησε η TEN με επικεφαλής τον δρα Νικόλα Τσάκο την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Ειδικότερα, το 2023 η ΤΕΝ κατέγραψε κέρδη $327 εκατ., ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα $490 εκατ., δηλαδή σε κατά 24% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση.

Στη συγκεκριμένη εξέλιξη, δυναμικό ρόλο διαδραμάτισε το κατά μέσο όρο TCE ανά πλοίο, το οποίο ήταν ίσο με $36.822, επίπεδα κατά 21% υψηλότερα από το 2022.

Οι κινήσεις της εταιρείας το 2024

Τον Φεβρουάριο του 2024, η ΤΕΝ ήρθε σε συμφωνία με νοτιοκορεατικό ναυπηγείο για την κατασκευή ενός Suezmax DP2 Shuttle Tanker, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2026. Το πλοίο είναι ήδη ναυλωμένο σε εταιρεία ενέργειας για δέκα έτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της ναύλωσης για επιπλέον δέκα έτη. Ακόμα, η εταιρεία διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για τη ναυπήγηση ενός πλοίου ίδιων προδιαγραφών.

Πέραν αυτού, στις 26 Μαρτίου 2024, η TEN παρέλαβε το «DF Montmarte», το πρώτο από πέντε σύγχρονα eco-tankers των οποίων την απόκτηση συμφώνησε πρόσφατα. Το «DF Montmarte» έχει ναυπηγηθεί το 2023 και πρόκειται για ένα LR2 Aframax tanker κατανάλωσης LNG. Τα υπόλοιπα τέσσερα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Τέλος, το orderbook της ΤΕΝ απαρτίζεται συνολικά από επτά πλοία, εκ των οποίων τα τρία είναι DP2 Shuttle Tankers, τα δύο είναι Suezmaxes και τα άλλα δύο είναι MRs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.