Υδρογόνο, το «καύσιμο» της κινεζικής οικονομίας;

Υδρογόνο, το «καύσιμο» της κινεζικής οικονομίας;

65
Υδρογόνο, το «καύσιμο» της κινεζικής οικονομίας;
Φωτό: iStock

Στην προσπάθειά της να τονώσει την οικονομία της, η Κίνα φαίνεται να εστιάζει σε σημαντικό βαθμό στις προοπτικές του υδρογόνου.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατου δημοσιεύματος του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, η Κίνα έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής και σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου.

Η παραγωγή υδρογόνου στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην επαρχία Hunan, θα ανέρχεται σε 2.000 κ.μ. την ώρα, ενώ η ικανότητα τροφοδοσίας στα 2.000 κιλά ημερησίως. Συνεπώς, σε πλήρη λειτουργία θα είναι σε θέση να ανεφοδιάζει πάνω από 100 οχήματα κατανάλωσης υδρογόνου ημερησίως.

Το γεγονός ότι η Κίνα θεωρεί το υδρογόνο ένα ενδεχόμενο «καύσιμο» της οικονομίας αντανακλάται και στο γεγονός ότι το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει τη βιομηχανία υδρογόνου ως μια κρίσιμη αναδυόμενη βιομηχανία. Έως και το 2060, η κατανάλωση υδρογόνου στην Κίνα αναμένεται να φτάσει τους 86 εκατ. τόνους.

Επιπλέον, σημαντικός στόχος είναι και η βιώσιμη παραγωγή υδρογόνου. Στο πλαίσιο αυτό, η παραγωγή πράσινου υδρογόνου ή η παραγωγή υδρογόνου δίχως την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων αναμένεται να αγγίξει το 93% της συνολικής παραγωγής υδρογόνου της Κίνας έως το 2060.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.