CEO ABS: Προ των πυλών ένας παγκόσμιος φόρος άνθρακα

CEO ABS: Προ των πυλών ένας παγκόσμιος φόρος άνθρακα

139
CEO ABS: Προ των πυλών ένας παγκόσμιος φόρος άνθρακα
Φωτό: ABS

Ένας καθολικός φόρος άνθρακα έρχεται στη ναυτιλία, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο CEO και Chairman του νηογνώμονα ABS, κ. Christopher J. Wiernicki, σε πρόσφατη τοποθέτησή του στο ενεργειακό συνέδριο CERAWeek.

«Χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένα ενδιάμεσο βήμα στην ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε. «Πέρυσι, οι συζητήσεις εστιάζονταν στη μετάβαση από το πετρέλαιο σε μια οικονομία πράσινων καυσίμων». Σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Wiernicki, βλέπουμε την ανάδειξη της γαλάζιας οικονομίας, που εστιάζει στη διαχείριση άνθρακα, στη δέσμευση άνθρακα και στην κοστολόγηση άνθρακα ως απαραίτητων ενδιάμεσων βημάτων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει τη σημασία της συγκεκριμένης ενδιάμεσης οικονομίας μέσω του FuelEU Maritime και πιστεύω ότι σύντομα θα δείτε έναν καθολικό φόρο άνθρακα να αναδύεται, καθώς IMO και ΕΕ θα συγχρονιστούν», πρόσθεσε.

Ο κ. Wiernicki εστιάστηκε σημαντικά στην ανάγκη μιας προσέγγισης στην οποία οι κανονισμοί του IMO έχουν βαρύνουσα σημασία.

Όσον αφορά το μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων, ο CEO και Chairman του ABS υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα επόμενα δέκα έτη θα καθορίσουν τι είναι επιθυμητό και τι πραγματοποιήσιμο. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να καθορίσουμε καύσιμα-νικητές».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.