Νέος υπεράκτιος «θησαυρός» πετρελαίου για την Κίνα

Νέος υπεράκτιος «θησαυρός» πετρελαίου για την Κίνα

108
Νέος υπεράκτιος «θησαυρός» πετρελαίου για την Κίνα

Είναι αδιαμφισβήτητη η «δίψα» της πολυπληθούς Κίνας για ενέργεια, σε μια προσπάθεια της χώρας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών και της βιομηχανίας της.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ανακάλυψη ενός νέου υπεράκτιου κοιτάσματος στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το κοίτασμα έχει αποθέματα άνω των 100 εκατ. τόνων πετρελαίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κρατικού κινεζικού ενεργειακού κολοσσού CNOOC.

Η υπεράκτια πετρελαιοπηγή βρίσκεται στο νότιο οικόπεδο Kaiping, στο δέλτα του ποταμού Pearl, κοντά στην επαρχία Guangdong και εμπεριέχει ελαφρύ αργό.

Υπενθυμίζεται ότι η CNOOC έχει προβεί σε αθρόες επενδύσεις στα αναπτυσσόμενα υπεράκτια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω της μειωμένης παραγωγής από τα κορεσμένα χερσαία κοιτάσματα.

Ο ετήσιος στόχος παραγωγής της CNOOC για το 2024 παρουσιάζεται κατά 8% αυξημένος, φτάνοντας στο επίπεδο-ρεκόρ των 700-720 εκατ. βαρελιών πετρελαίου, καταλήγει το ρεπορτάζ του Reuters.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.