Γερμανικά πυρά κατά του αμερικανικού LNG

Γερμανικά πυρά κατά του αμερικανικού LNG

43
Γερμανικά πυρά κατά του αμερικανικού LNG

Στο στόχαστρο περιβαλλοντικών οργανώσεων φαίνεται πως βρίσκονται οι αμερικανικές εισαγωγές LNG στη Γερμανία, καθώς και η κατασκευή νέων τερματικών ΥΦΑ στη χώρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Habeck στις ΗΠΑ, η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση «Deutsche Umwelthilfe» κάλεσε σε παύση των εργασιών κατασκευής τερματικών σταθμών LNG, υπενθυμίζοντας την αντίστοιχη αναστολή που επέβαλε ο πρόεδρος Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Η «Deutsche Umwelthilfe» υποστηρίζει την παύση των εργασιών κατασκευής τερματικών σταθμών εισαγωγής LNG, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές αξιολογήσεις αυτών των projects, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η «Deutsche Umwelthilfe» προχώρησε σε ανάληψη νομικής δράσης κατά του FSRU «Neptune» στο βιομηχανικό λιμάνι Lubmin, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι η Γερμανία εισήγαγε 5,9 δισ. κυβικά μέτρα LNG από τις ΗΠΑ το προηγούμενο έτος, ποσότητα που ανήλθε στα $2 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.