Η πρώτη επιτυχής δοκιμή δίχρονου κινητήρα με υδρογόνο

Η πρώτη επιτυχής δοκιμή δίχρονου κινητήρα με υδρογόνο

198
Η πρώτη επιτυχής δοκιμή δίχρονου κινητήρα με υδρογόνο

Η Mitsui E&S Co. Ltd., σε συνεργασία με τη MAN Energy Solutions, πραγματοποίησε μια πρωτοποριακή δοκιμή στον τομέα της ναυτιλίας. Συγκεκριμένα, η δοκιμή αφορά έναν δίχρονο κινητήρα MAN B&W με διάμετρο εμβόλου 50 εκ., τροφοδοτούμενο με υδρογόνο.

Η Mitsui μετέτρεψε έναν από τους τέσσερις κυλίνδρους ενός δίχρονου κινητήρα τύπου MAN B&W ME-GI ώστε αυτός να λειτουργεί με υδρογόνο αντί για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Για την τροφοδοσία του κινητήρα με υδρογόνο, χρησιμοποίησε ένα ειδικό σύστημα εγχύσεως υδρογόνου, το οποίο η ίδια εταιρεία ανέπτυξε το 2023. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο κινητήρας ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε διαφορετικά επίπεδα απαιτήσεων ισχύος μέχρι την υψηλότερη δυνατή απαίτηση (100% φορτίο), χωρίς να εμφανίσει προβλήματα κατά τη λειτουργία του. Η υιοθέτηση αυτού του τροποποιημένου κινητήρα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου έως και 95%.

Η δοκιμή αυτή αποτελεί την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή καύσης υδρογόνου σε μεγάλο ναυτιλιακό δίχρονο κινητήρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δυνατότητα λειτουργίας αυτού του κινητήρα προσφέρει μια βιώσιμη αλλά και αποδοτική εναλλακτική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.