Έκκληση ναυτεργατικών σωματείων για αποφυγή της Ερυθράς Θάλασσας

Έκκληση ναυτεργατικών σωματείων για αποφυγή της Ερυθράς Θάλασσας

73
Έκκληση ναυτεργατικών σωματείων για αποφυγή της Ερυθράς Θάλασσας

Έκκληση σε πλοιοκτήτες να αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα, στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης των Χούθι στο «True Confidence» με αποτέλεσμα την πρώτη απώλεια ζωών από την έναρξη της κρίσης στην περιοχή, πραγματοποίησε η Nautilus International.

Η θανατηφόρα επίθεση στο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «True Confidence» στις 6 Μαρτίου ανέδειξε για άλλη μια φορά τους ακραίους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται οι ναυτικοί κατά τη διέλευση από την ασταθή περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, τονίζει ο David Appleton, Head of Professional and Technical της Nautilus International.

Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Ήρθε η ώρα για τους πλοιοκτήτες που συνεχίζουν να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα της απόφασής τους, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, όπως η βύθιση του “Rubymar” και το τραγικό περιστατικό στο πλοίο “True Confidence”.

»Κατανοούμε τις εμπορικές πιέσεις που δέχονται οι πλοιοκτήτες και τη στρατηγική σημασία της Ερυθράς Θάλασσας ως παγκόσμιας ναυτιλιακής αρτηρίας. Ωστόσο, κανένα εμπορικό συμφέρον δεν πρέπει ποτέ να υπερισχύει της ασφάλειας και της ζωής των ναυτικών μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.