Η υπερπροσφορά στην αγορά κοβαλτίου και ο παράγοντας Κίνα

Η υπερπροσφορά στην αγορά κοβαλτίου και ο παράγοντας Κίνα

44
Η υπερπροσφορά στην αγορά κοβαλτίου και ο παράγοντας Κίνα

Αντιμέτωπη με υπερπροσφορά είναι η παγκόσμια αγορά κοβαλτίου, δεδομένου ότι το περασμένο έτος η Κίνα αύξησε σημαντικά την παραγωγή της για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Darton Commodities, που επικαλούνται οι Financial Times, η παραγωγή κοβαλτίου αυξήθηκε πέρυσι κατά 17%, την ίδια ώρα που η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιβραδύνθηκε. Η Darton Commodities σημειώνει ότι η αγορά θα αντιμετωπίζει υπερπροσφορά έως το 2028, με την Κίνα να αυξάνει την παραγωγή της από projects σε Ινδονησία και Δημοκρατία του Κονγκό. Η υψηλή προσφορά έναντι της ζήτησης είχε ως αποτέλεσμα η κατά μέσο όρο τιμή του κοβαλτίου πέρυσι να είναι η χαμηλότερη από το 2016.

Η Darton Commodities αναμένει ότι η Κίνα, με την πληθώρα επενδύσεων σε νέα κοιτάσματα, ιδίως της Αφρικής, θα αυξήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια προσφορά στο 60% έως το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.