Παραγγελία της Berge Bulk για δύο Newcastlemax κατανάλωσης αμμωνίας

Παραγγελία της Berge Bulk για δύο Newcastlemax κατανάλωσης αμμωνίας

74
Παραγγελία της Berge Bulk για δύο Newcastlemax κατανάλωσης αμμωνίας
Φωτό: Berge Bulk

Πιστή στη δέσμευσή της για την απανθρακοποίηση, η Berge Bulk προχώρησε πρόσφατα σε παραγγελία δύο πλοίων Newcastlemax που κινούνται με αμμωνία. Άλλωστε η στρατηγική της Berge Bulk γύρω από την αειφορία και τη βιωσιμότητα περιλαμβάνει επενδύσεις σε πράσινα καύσιμα, πιλοτικά προγράμματα αιολικής τεχνολογίας και φύτευση 25 εκατομμυρίων δέντρων τα επόμενα χρόνια.

Τα συγκεκριμένα πλοία, μεταφορικής ικανότητας 210.000 dwt, έχουν σχεδιαστεί για να συμμορφώνονται με τα πιο αυστηρά πρότυπα περιβαλλοντικής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων Tier III NOx του IMO και της Φάσης 3 του EEDI για τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα, η υιοθέτηση της αμμωνίας από τους κινητήρες διπλής καύσης των πλοίων προσφέρει το πλεονέκτημα της μηδενικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (CO₂). Επιπλέον, η

αμμωνία έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις απαιτήσεις της Φάσης 3 του EEDI, βοηθώντας τα πλοία να έχουν υψηλότερη ενεργειακή απόδοση με ταυτόχρονη συνολικά μειωμένη εκπομπή ρύπων.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Berge Bulk για τη μετάβαση του στόλου της στην περιβαλλοντικά βιώσιμη ναυτιλία περιλαμβάνονται στο σχέδιο τεσσάρων πυλώνων που έχει καταρτίσει, με το όνομα «Marshall Plan». Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελείται από τέσσερις κύριες συνιστώσες: τη βελτίωση της απόδοσης του στόλου, την εκμετάλλευση της πιο πρόσφατης καινοτόμου ναυτικής τεχνολογίας, τη μετάβαση στα εναλλακτικά καύσιμα και την ανάπτυξη τεχνικών δέσμευσης του άνθρακα από τα καυσαέρια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.