Hanwha Engine: Το δόρυ της Hanwha για ολοκληρωμένες λύσεις στη ναυπηγική

Hanwha Engine: Το δόρυ της Hanwha για ολοκληρωμένες λύσεις στη ναυπηγική

52
Hanwha Engine: Το δόρυ της Hanwha για ολοκληρωμένες λύσεις στη ναυπηγική

Η Hanwha ανακοίνωσε την επίσημη εκκίνηση της νέας θυγατρικής της, Hanwha Engine, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά της HSD Engine, της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας στον τομέα των θαλάσσιων κινητήρων βάσει μεριδίου αγοράς. Η Hanwha Engine, με αυτό το επίτευγμα, κατοχυρώνει τη θέση της ως πρωτοπόρος στον κλάδο των θαλάσσιων κινητήρων χαμηλής ταχύτητας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία της Hanwha Engine στην παραγωγή θαλάσσιων κινητήρων χαμηλής ταχύτητας και τη συνέργεια μεταξύ των θυγατρικών της Hanwha, η Hanwha σχεδιάζει να αναπτύξει ενεργά και να εμπορευματοποιήσει πλοία που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας. Παράλληλα, η Hanwha Engine μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην αγορά, καλύπτοντας όλο το φάσμα από την κατασκευή κινητήρων έως την τεχνολογία παραγωγής.

Ιστορικά, η Hanwha Engine έχει ήδη σημειώσει εμπορικά επιτεύγματα, όπως η ανάπτυξη του πρώτου κινητήρα διπλής καύσης χαμηλής ταχύτητας το 2013. Η υιοθέτηση αυτών των κινητήρων δεν προσφέρει μόνο οικονομικά οφέλη, αλλά συμβάλλει και στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για τη μείωση των εκπομπών των ρύπων από τη ναυτιλία. Επίσης είναι η πρώτη που ανέπτυξε το σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Μείωσης (SCR) χαμηλής θερμοκρασίας για πλοία, γνωστό ως σύστημα DelNOx SCR. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει περισσότερο από 90% των εκπομπών των οξειδίων του αζώτου (NOx) από τα καυσαέρια των κινητήρων των πλοίων.

Φωτό: Hanwha

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.