Επίθεση στο «True Confidence»: Κραυγή αγωνίας της ναυτιλιακής κοινότητας

    1015
    Επίθεση στο «True Confidence»: Κραυγή αγωνίας της ναυτιλιακής κοινότητας

    Πληθώρα φορέων και οργάνων εκπροσώπησης της ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο προχώρησαν σε από κοινού ανακοίνωση στον απόηχο της πρώτης θανατηφόρας επίθεσης των Χούθι ενάντια σε εμπορικό πλοίο.

    Ειδικότερα, BIMCO, INTERTANKO, INTERCARGO, ECSA, OCIMF, ICS, CLIA, IMCA και INTERMANAGER εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών και των τραυματισμό του πληρώματος του bulk carrier «True Confidence».  Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι τα εμπορικά πλοία και οι ναυτικοί τους έχουν κάθε δικαίωμα ασφαλούς διέλευσης από την περιοχή και τέτοιου είδους επιθέσεις είναι απαράδεκτες.

    «Η συχνότητα των επιθέσεων κατά της εμπορικής ναυτιλίας αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη όλοι οι stakeholders να αναλάβουν δράση για τη διαφύλαξη της ζωής των αθώων ναυτικών και να δοθεί τέλος σε τέτοιου είδους απειλές», καταλήγει η ανακοίνωση.

    Η τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του IMO κ. Dominguez

    Για την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στο True Confidence τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Arsenio Dominguez.

    Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωών και δήλωσε εκ μέρους της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας τη συμπαράστασή του στους τραυματίες ναυτικούς.

    Ο κ. Dominguez εξήρε τις προσπάθειες των πλοίων που συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης του πλοίου και του πληρώματός του και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργειών για την προστασία των ναυτικών.

    Τέλος, ο κ. Dominguez απηύθυνε κάλεσμα για συλλογική δράση με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας των ναυτικών και επισήμανε τη σημασία του ναυτικού επαγγέλματος για το διεθνές εμπόριο και τη διεθνή ναυτιλία.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.