«Ποδαρικό» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από πλοίο της ENEA Management

«Ποδαρικό» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από πλοίο της ENEA Management

582
«Ποδαρικό» στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από πλοίο της ENEA Management

Ιστορική μέρα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν η 24η Φεβρουαρίου καθώς για πρώτη φορά, μετά το 2010, κατέπλευσε στα ναυπηγεία εμπορικό πλοίο για επισκευές.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών «Alfa Sea» διαχείρισης της ENEA Management των οικογενειών Πετράκη, Πλούσιου και Κεγγίτση. Την είδηση έδωσε άλλωστε ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος στο περιθώριο του Ετήσιου Δείπνου Απονομής Υποτροφιών της ΕΕΝΜΑ την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, παρουσία της κ. Έλπης Πετράκη,  Β’ Αντιπρoέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) & Προέδρου της WISTA International. Η εξέλιξη αυτή δείχνει το κλίμα εμπιστοσύνης που εμπνέει πλέον η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία μετά την αλλαγή σελίδας σε Σύρο και Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2023 τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πέρασαν επισήμως στον κ. Γιώργο Προκοπίου ο οποίος είχε χαρακτηριστικά τονίσει: «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα».

Φωτό: ΕΕΝΜΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.