Τα πάνω κάτω στην αγορά LNG φέρνει το Κατάρ

Τα πάνω κάτω στην αγορά LNG φέρνει το Κατάρ

362
Τα πάνω κάτω στην αγορά LNG φέρνει το Κατάρ

Σε μια ανακοίνωση που θα σημάνει αλλαγή δεδομένων στην αγορά LNG προέβη την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η QatarEnergy.

O καταριανός κολοσσός ενέργειας ανακοίνωσε ότι προχωρά με ένα νέο project επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας LNG, το North Field West project. Στόχος του project είναι η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας LNG του Κατάρ στους 142 εκατ. τόνους ετησίως πριν το τέλος της δεκαετίας, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση 85% συγκριτικά με τα σημερινά επίπεδα παραγωγής.

Η ανακοίνωση έγινε από την Α.Ε. τον κ. Saad Sherida Al-Kaabi, Υπουργό Ενεργειακών Υποθέσεων, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της QatarEnergy, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της QatarEnergy στη Ντόχα.

Aκόμη, ο υπουργός Al-Kaabi ανακοίνωσε την ύπαρξη τεράστιων πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο North Field που υπολογίζονται σε 240 τρισ. κυβικά πόδια, γεγονός που αυξάνει τα αποθέματα φυσικού αερίου του Κατάρ από 1.760 σε περισσότερα από 2.000 τρισ. κυβικά πόδια, πέραν των μεγάλων ποσοτήτων υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου, αιθανίου και ηλίου που διαθέτει το κράτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.