Προς ένα 13ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας;

Προς ένα 13ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας;

53
Προς ένα 13ο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας;

Στα σκαριά φαίνεται πως είναι το 13ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας. Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη δέσμη κυρώσεων θα πλήττει με έμμεσο τρόπο τη Ρωσία, αφού ο στόχος θα είναι τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις τρίτων χωρών που παρέχουν στήριξη στη ρωσική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες προτείνουν την επιβολή κυρώσεων σε τρεις κινεζικές και μία ινδική εταιρεία που συνδέονται με τη Ρωσία, όπως επισημαίνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους. Αν η συγκεκριμένη δέσμη κυρώσεων εγκριθεί, θα εγκαινιάσει για πρώτη φορά την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων σε κινεζικές και ινδικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ασιατικές εταιρείες, που μέχρι στιγμής δεν έχουν κατονομαστεί, μαζί με μία ακόμα επιχείρηση στο Χονγκ Κονγκ, εντάσσονται σε μια λίστα 21 εταιρειών που απειλούνται με κυρώσεις, σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι σχεδιασθείσες κυρώσεις, αν εγκριθούν, θα απαγορεύουν στις επιχειρήσεις των κρατών-μελών να συνδιαλλάσσονται οικονομικώς με τις στοχοποιημένες εταιρείες, οι οποίες κατηγορούνται από την ΕΕ ότι διευκολύνουν τη στρατιωτική προσπάθεια της Μόσχας.

Τέλος, οι Financial Times τονίζουν ότι μεταξύ των εταιρειών που θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις συγκαταλέγονται εταιρείες και νομικά πρόσωπα από τη Σρι Λάνκα, την Τουρκία, την Ταϊλάνδη, τη Σερβία και το Καζακστάν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.