Η HEMEXPO υποδέχεται το 2024 με το βλέμμα στην εξωστρέφεια

Η HEMEXPO υποδέχεται το 2024 με το βλέμμα στην εξωστρέφεια

298
Η HEMEXPO υποδέχεται το 2024 με το βλέμμα στην εξωστρέφεια

Η HEMEXPO πραγματοποίησε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

Κατά την εκδήλωση, η πρόεδρος κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου επεσήμανε τις δράσεις της HEMEXPO για το 2024 μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, οι αποστολές και οι συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και τη διπλωματική κ διεθνή επιχειρηματική κοινότητα. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι οι εταιρείες της HEMEXPO συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία, εξασφαλίζουν σίγουρες θέσεις εργασίας και προετοιμάζουν τη μετάβαση της ελληνικής βιομηχανίας για τη νέα εποχή μέσω ερευνητικών δράσεων  και καινοτόμων λύσεων.

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας των ελληνικών εταιρειών κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού, η κ. Πολυχρονοπούλου υπογράμμισε τη σημασία συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις όπως στις ΗΠΑ, στη Νότια Κορέα και στη Σιγκαπούρη, με σημείο αναφοράς τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του κόσμου, τα Ποσειδώνια. Επεσήμανε δε ότι η ελληνική τεχνολογία και καινοτομία στο ναυτιλιακό εξοπλισμό έχει διεθνή αναγνώριση και αξιοπιστία.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν για ακόμη μία χρονιά οι καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής του ομίλου Τσάκου και ο κ. Συμεών Παληός, ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΣ της Diana Shipping. Οι δύο Χιώτες πλοιοκτήτες αποτελούν σταθερούς και ένθερμους υποστηρικτές της συλλογικής δράσης των Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού. Mάλιστα, ήταν από τους πρώτους που συνέβαλαν καθοριστικά στην ίδρυση της HEMEXPO και απαίτησαν οι διεθνείς ναυπηγοί οίκοι της Ανατολής να εντάξουν τους Έλληνες κατασκευαστές στα νεότευκτα που κατασκευάζουν στις γιάρδες της Ασίας.

Ο καπτ. Παναγιώτης Τσάκος τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Ελένη, το επιτελείο της και τους συναδέλφους της για τον δρόμο που έχετε χαράξει έχοντας ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Όπως η ναυτιλία μας είναι τεράστια και η θάλασσα γενναιόδωρη με όλους μας, έτσι και για εσάς που ασχολείστε με τα θέματα της ναυτικής υποδομής, δεν υπάρχει όριο. Το πιστεύω και σας καμαρώνω σαν δικά μου παιδιά».

20240213_181826

Από την πλευρά του ο κ. Συμεών Παληός σχολίασε: «Θα ήθελα να συγχαρώ το ΔΣ της HEMEXPO και ιδιαίτερα την πρόεδρο και καλή μου φίλη Ελένη διότι κάνει καταπληκτική δουλειά». Ο κ. Παληός επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες των εταιρειών της HEMEXPO είναι αποδοτικές και συνεπακόλουθα ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.

20240213_182121

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρευρέθηκαν επίσης πρέσβεις και διπλωμάτες ασιατικών κρατών όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων του Πειραιά, της ακαδημαϊκής κοινότητας,  νηογνώμων, μελών της HEMEXPO και συνεργατών τους.

20240213_182533

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.