Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για...

Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

19
Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A., υπέγραψε με υπερηφάνεια τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που βασίζεται στην ενσωμάτωση, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η διαφορετικότητα δεν είναι απλώς ένας όρος, αλλά ένας ισχυρός καταλύτης για την προώθηση θετικών αλλαγών. Μελέτες δείχνουν σταθερά ότι οι ποικιλόμορφες ομάδες φέρνουν στο τραπέζι έναν πλούτο προοπτικών, ιδεών και εμπειριών, τροφοδοτώντας τη δημιουργική σκέψη και προωθώντας την καινοτομία. Αυτή η στρατηγική κίνηση υπογραμμίζει την αφοσίωση της CMA στη δημιουργία ενός δυναμικού, ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού που όχι μόνο ενισχύει τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων αλλά και καθιερώνει ανώτερες εταιρικές πρακτικές.

Αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου κάθε άτομο αισθάνεται ότι εκτιμάται, ακούγεται και έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει τις μοναδικές του δεξιότητες και γνώσεις. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί απόδειξη της πεποίθησης της εταιρείας ότι μια ομάδα με ποικιλία και χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας στο σημερινό ταχέως εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

Οι Ιωάννης & Νικόλαος Αργουδέλης, Διευθύνοντες Σύμβουλοι της CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. δήλωσαν, “Αντιλαμβανόμαστε ότι η προώθηση της διαφορετικότητας δεν αποτελεί απλώς εταιρική ευθύνη αλλά στρατηγικό πλεονέκτημα. Προσκαλούμε όλους τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς μας να μας ακολουθήσουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς ένα πιο ουσιαστικό και καινοτόμο μέλλον.”. Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε, “Η CMA, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1987, με ειδίκευση στον Ναυτιλιακό και Βιομηχανικό Αυτοματισμό καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών της παγκοσμίως, υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η εταιρία, δίνει μεγάλη σημασία στην επίτευξη και διαρκή αναβάθμιση ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος πλήρους αποδοχής όλων και είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή τους στη Χάρτα Διαφορετικότητας θα ενισχύσει σημαντικά το δίκτυο των επιχειρήσεων μελών στη Χάρτα. Τους υποδεχόμαστε με χαρά”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.