Η PDVSA ξαναμπαίνει δυναμικά στο πετρελαϊκό παιχνίδι

Η PDVSA ξαναμπαίνει δυναμικά στο πετρελαϊκό παιχνίδι

67
Η PDVSA ξαναμπαίνει δυναμικά στο πετρελαϊκό παιχνίδι

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, και η ισπανική Repsol προχώρησαν πρόσφατα σε συμφωνία τροποποίησης των όρων της υπάρχουσας κοινοπραξίας τους, προκειμένου να επιταχύνουν την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως και την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων.

Η συμφωνία για την Petroquiriquire, που περιλαμβάνει τα πεδία Quiriquire, Mene Grande και Barua-Motatan, υπεγράφη στο Καράκας από τον υπουργό Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Pedro Tellechea, και υψηλόβαθμα στελέχη της Repsol. Η συνολική παραγωγή της κοινοπραξίας, στην οποία η PDVSA συμμετέχει με ποσοστό 60% και η Repsol με 40%, ήταν περίπου 20.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού και 40 εκατ. κυβικά πόδια ημερησίως φυσικού αερίου μέχρι στιγμής φέτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, νωρίτερα, οι PDVSA και Chevron είχαν λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Βενεζουέλας για την επέκταση δύο ξεχωριστών κοινοπραξιών για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.