MR tankers, ο «αρχηγός» στις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων

MR tankers, ο «αρχηγός» στις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων

1127
MR tankers, ο «αρχηγός» στις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων

Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος των δεξαμενόπλοιων στη δραστηριότητα στις παραγγελίες πλοίων εντός του 2023, με τα MR tankers να «κλέβουν» τις εντυπώσεις. Πιο συγκεκριμένα, όπως κατέστη εμφανές κατά τη διάρκεια του έτους, από τα κύρια μεγέθη δεξαμενόπλοιων, τα MR tankers ήταν εκείνα που βρέθηκαν ψηλότερα στις προτιμήσεις των επενδυτών. Βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Allied, εντός του 2023 παραγγέλθηκαν 111 MR tankers, συνολικής χωρητικότητας που αγγίζει τα 5,3 εκατ. dwt.

Τα εν λόγω επίπεδα συνιστούν σημαντική αύξηση σε ετήσια βάση, καθώς, την αντίστοιχη περίοδο του 2022, 53 MR tankers είχαν παραγγελθεί, αθροιστικής χωρητικότητας 2,4 εκατ. dwt. Σε ευρύτερο πλαίσιο, το 2023 αποτέλεσε έτος υψηλής δραστηριότητας στις παραγγελίες tankers, με παραγγελίες για 386 πλοία έναντι 209 το 2022.

Επιπλέον, βάσει στοιχείων της Allied, σημαντική άνοδος κατεγράφη και στις παραγγελίες Aframax και Suezmax tankers σε ετήσια βάση. Το 2023 τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 73 Aframax και 47 Suezmax tankers. Πέραν αυτού, είναι άξιο αναφοράς ότι τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 16 Panamaxes, ενώ το 2022 δεν είχε παραγγελθεί κανένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.