Στην τελική ευθεία η επένδυση της MSC στο Αμβούργο

Στην τελική ευθεία η επένδυση της MSC στο Αμβούργο

59
Στην τελική ευθεία η επένδυση της MSC στο Αμβούργο

Προχωρά, όπως ήταν προγραμματισμένη, η επένδυση της MSC στην HHLA, διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού του Αμβούργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού κολοσσού, η προσφορά εξαγοράς είχε γίνει αποδεκτή από μετόχους που κατείχαν 7.325.366 μετοχές της HHLA σειράς Α. Επιπλέον, η SAS Shipping Agencies Services S.à r.l., εξ ολοκλήρου θυγατρική της MSC, απέκτησε επιπλέον 9.184.558 μετοχές σειράς Α της HHLA. Μαζί με τις μετοχές κατηγορίας Α και S που κατέχει η πόλη του Αμβούργου, περίπου το 92,30 % του μετοχικού κεφαλαίου της HHLA αποδίδεται πλέον στους εταίρους της κοινοπραξίας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το ισχυρό αποτέλεσμα της προσφοράς εξαγοράς. Έχουμε εξασφαλίσει πάνω από τα τρία τέταρτα του μετοχικού κεφαλαίου της HHLA και, μαζί με την πόλη του Αμβούργου, θα κατέχουμε πάνω από το 92% των δικαιωμάτων ψήφου της HHLA μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Αυτό μας φέρνει σε πολύ καλή θέση για να προωθήσουμε τα κοινά μας σχέδια. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: σχεδιάζουμε την ανάπτυξη της HHLA και θέλουμε να συμβάλουμε ώστε το λιμάνι του Αμβούργου να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην παγκόσμια λιμενική βιομηχανία», δήλωσε ο Soren Toft, Διευθύνων Σύμβουλος της MSC Mediterranean Shipping Company.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.