Ένας ήπιος χειμώνας για τα LNG carriers

Ένας ήπιος χειμώνας για τα LNG carriers

119
Ένας ήπιος χειμώνας για τα LNG carriers

Απότομη βουτιά κατέγραψαν οι ναύλοι των LNG carriers, και ιδίως εκείνοι ανατολικά της Διώρυγας του Σουέζ. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Fearnleys, την εβδομάδα με πέρας την 6η Δεκεμβρίου, οι ναύλοι των LNG carriers μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. κατέγραψαν πτώση $40.000/ημέρα και διαμορφώθηκαν στα $115.000/ημέρα ανατολικά του Σουέζ.

Επιπλέον, πτώση σημειώθηκε και δυτικά του Σουέζ, με τους ναύλους να διαμορφώνονται στα $155.000/ημέρα, μετά από πτώση $15.000/ημέρα. Η καταγραφείσα εικόνα τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του Σουέζ δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον χειμώνα του 2022, οπότε και οι ναύλοι διαμορφώθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ.

Παράλληλα, η νωχελική εικόνα των ναύλων στα συμβόλαια χρονοναύλωσης δημιουργεί την εντύπωση ότι οι ναύλοι θα παραμείνουν σε παρεμφερή επίπεδα και τους ερχόμενους μήνες. Βάσει της Fearnleys, oι ναύλοι σε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους για ένα LNG carrier μεταφορικής ικανότητας περίπου 160.000 κ.μ. σημείωσαν μικρή πτώση $1.500/ημέρα και διαμορφώθηκαν στα $75.000/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.