Σε διεθνή ναυπηγεία για νέες παραγγελίες η Euronav

Σε διεθνή ναυπηγεία για νέες παραγγελίες η Euronav

215
Σε διεθνή ναυπηγεία για νέες παραγγελίες η Euronav

Σε νέες παραγγελίες προχώρησε η Euronav, αξιοποιώντας δικαίωμα προαίρεσης για την κατασκευή ενός ακόμα VLCC και τοποθετώντας παραγγελία για την κατασκευή δύο Suezmaxes.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης στις 7 Δεκεμβρίου, το κινεζικό ναυπηγείο Qingdao Beihai θα κατασκευάσει συνολικά τρία VLCCs για τη Euronav. To τρίτο ‒η παραγγελία του οποίου προέκυψε από την άσκηση σχετικού δικαιώματος προαίρεσης‒ εκτιμάται πως θα παραδοθεί το δ’ τρίμηνο του 2026 και θα είναι σε θέση να μετασκευαστεί μελλοντικά προκειμένου να καταναλώνει και αμμωνία.

Παράλληλα, η Euronav τοποθέτησε παραγγελία για την κατασκευή δύο ice class Suezmaxes στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Daehan Shipbuilding. Μετά την παράδοσή τους ‒η οποία εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 2026‒, τα πλοία θα εισέλθουν σε συμβόλαιο μακράς χρονοναύλωσης με την εταιρεία Valero.

Ο CEO της Euronav, Alexander Saverys, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Οι συγκεκριμένες συναλλαγές αντανακλούν την ισχύ της Euronav στην αγορά δεξαμενόπλοιων, αλλά και την ταχύτητα εφαρμογής της νέας μας στρατηγικής».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.