Περισσότερο LNG ζητά η Ιαπωνία

Περισσότερο LNG ζητά η Ιαπωνία

65
Περισσότερο LNG ζητά η Ιαπωνία

Την ανησυχία τους περί διαταραχών στις ροές LNG, εν μέσω γεωπολιτικών τριγμών στη Μέση Ανατολή, εκφράζουν οι εταιρείες κοινής ωφέλειας στην Ιαπωνία, ζητώντας την εισαγωγή περισσότερων ποσοτήτων LNG, για να διασφαλιστεί πως θα είναι σε θέση να καλύψουν τη ζήτηση της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Παρότι ήδη έχουν δρομολογηθεί σημαντικές παραδόσεις φορτίων LNG στην Ιαπωνία, η έκρυθμη γεωπολιτική κατάσταση προκαλεί προβληματισμό. Σε περίπτωση διαταραχής των ροών, ο αντίκτυπος για την Ιαπωνία θα είναι ιδιαίτερα έντονος.

Η «φτωχή» σε φυσικούς πόρους Ιαπωνία βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στο LNG για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, αφότου το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα την έστρεψε μακριά από την πυρηνική ενέργεια. Μάλιστα, η Ιαπωνία επί σειρά ετών αποτελούσε τον μεγαλύτερο εισαγωγέα του ορυκτού καυσίμου παγκοσμίως, προτού η Κίνα την εκθρονίσει.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.