Σε χαμηλό οκτώ μηνών οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία

Σε χαμηλό οκτώ μηνών οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία

26
Σε χαμηλό οκτώ μηνών οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα από τη Ρωσία

Σε χαμηλό οκτώ μηνών διαμορφώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας, απόρροια των μη ανταγωνιστικών τιμών και της αδύναμης ζήτησης αναπλήρωσης αποθεμάτων στις κινεζικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Οι κινεζικές εισαγωγές από τη Ρωσία υποχώρησαν στους 7,64 εκατ. τόνους σε σχέση με τους 9,24 εκατ. μετρικούς τόνους τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.

Από την 1η Οκτωβρίου τέθηκε σε ισχύ ένας νέος εξαγωγικός δασμός σε ορισμένα ρωσικά εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, καθιστώντας τις ρωσικές εισαγωγές ακριβότερες. Πάντως, οι ρωσικές εξαγωγές άνθρακα στην Κίνα κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα κατά 19% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι κινεζικές εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα από τη Μογγολία, οι οποίες άγγιξαν τους 5 εκατ. τόνους, από τους 6,71 εκατ. τόνους του Σεπτεμβρίου. Τέλος, οι εξαγωγές άνθρακα από την Ινδονησία μειώθηκαν επίσης τον περασμένο μήνα, σε 15,78 εκατ. τόνους, από 18,06 εκατ. τόνους τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.