Δεξαμενόπλοια κατανάλωσης LNG, η επιλογή για διεθνείς εταιρείες

Δεξαμενόπλοια κατανάλωσης LNG, η επιλογή για διεθνείς εταιρείες

54
Δεξαμενόπλοια κατανάλωσης LNG, η επιλογή για διεθνείς εταιρείες

Η νεοϋορκέζικη ναυτιλιακή εταιρεία δεξαμενόπλοιων International Seaways έκανε χρήση του δικαιώματος προαίρεσης της αρχικής της παραγγελίας στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο K Shipbuilding Co., παραγγέλνοντας δύο ακόμα δεξαμενόπλοια κατηγορίας LR1 τα οποία θα διαθέτουν scrubber και θα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε μελλοντικά να μπορούν να καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση η εταιρεία αύξησε το συνολικό αριθμό των νεότευκτων LR1 δεξαμενόπλοιων που αναμένεται να παραλάβει από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο σε τέσσερα, με τη συνολική αξία του ναυπηγικού προγράμματος να ανέρχεται στα 231 εκατομμύρια δολάρια. Η παραλαβή των πλοίων αναμένεται για τα έτη 2025-2026 ενώ μετά την παράδοσή τους τα νεότευκτα LR1 θα ενταχθούν στο pool της Panamax International.

H τελευταία παραγγελία της International Seaways έγινε στα πλαίσια της ανανέωσης του στόλου της εταιρείας, η οποία από τις αρχές του έτους έχει παραλάβει τρία νεότευκτα VLCC δεξαμενόπλοια διπλού καυσίμου τα οποία είναι χρονοναυλωμένα στον πετρελαϊκό κολοσσό Shell.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.