14 παραγγελίες για πλοία κατανάλωσης μεθανόλης τον Οκτώβριο

14 παραγγελίες για πλοία κατανάλωσης μεθανόλης τον Οκτώβριο

94
14 παραγγελίες για πλοία κατανάλωσης μεθανόλης τον Οκτώβριο

Συνολικά 14 παραγγελίες για πλοία κατανάλωσης μεθανόλης τοποθετήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, τη στιγμή που η ζήτηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας για εναλλακτικά καύσιμα συνεχίζει να αυξάνεται εν μέσω κύματος περιβαλλοντικών κανονισμών.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του DNV Alternative Fuel Insights (AFI), η Wallenius Wilhelmsen υπέγραψε συμφωνία με την China Merchants Jinling Shipyard για τη ναυπήγηση τεσσάρων PCTCs διπλού καυσίμου μεθανόλης. Η νορβηγική εταιρεία διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για την κατασκευή οκτώ ακόμα όμοιων πλοίων.

Η Safe Bulkers, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της, παρήγγειλε δύο Kamsarmax διπλού καυσίμου μεθανόλης, με την παράδοση του πρώτου να αναμένεται το δ’ τρίμηνο του 2026 και του δεύτερου το α’ τρίμηνο του 2027.

Η J.P. Morgan, στη νέα της κίνηση στη ναυτιλία, επιβεβαίωσε τη συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο MR διπλού καυσίμου μεθανόλης. Τα πλοία θα ναυπηγηθούν από την Guangzhou Shipyard International (GSI) στην Κίνα και θα παραδοθούν το 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.