Νέοι σύμμαχοι στο «οπλοστάσιο» Πούτιν για το Βόρειο Πέρασμα

Νέοι σύμμαχοι στο «οπλοστάσιο» Πούτιν για το Βόρειο Πέρασμα

297
Νέοι σύμμαχοι στο «οπλοστάσιο» Πούτιν για το Βόρειο Πέρασμα

Διεθνείς παίκτες εισέρχονται στο παιχνίδι αξιοποίησης του Βόρειου Περάσματος για την αύξηση των εμπορευματικών ροών από την εν λόγω θαλάσσια αρτηρία.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η DP World, η οποία συγκρότησε κοινοπραξία με τη ρωσική Rosatom για την ενίσχυση της θαλάσσιας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από την Αρκτική, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο το όραμα του Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά στις προοπτικές του Βόρειου Περάσματος για το εμπόριο στο πρόσφατο φόρουμ στο περιθώριο της δέκατης επετείου του Belt and Road Initiative. Άλλωστε, η Ρωσία επιχειρεί να μετατοπίσει το εμπόριό της ανατολικά ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. «Αναφορικά με το Βόρειο Πέρασμα, η Ρωσία δεν προσκαλεί μόνο τους εταίρους της να αξιοποιήσουν τις προοπτικές διέλευσης. Καλούμε τα ενδιαφερόμενα κράτη να συμμετάσχουν άμεσα στην ανάπτυξή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Στην κοινοπραξία International Container Logistics η Rosatom θα συμμετάσχει με ποσοστό 51% και η DP World με 49%. Η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάπτυξη μιας επιπρόσθετης οδού για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μέσω του Βόρειου Περάσματος, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.