Εκτιμήσεις για πτώση της προσφοράς και της ζήτησης σιταριού

Εκτιμήσεις για πτώση της προσφοράς και της ζήτησης σιταριού

37
Εκτιμήσεις για πτώση της προσφοράς και της ζήτησης σιταριού

Πτώση θα καταγράψει τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση σιταριού σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το τελευταίο report του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας World Agricultural Supply and Demand Estimates.

Το αμερικανικό υπουργείο αναθεώρησε κατά 3,5 εκατ. τόνους χαμηλότερα την εκτίμησή του για τις προμήθειες στους 1,051 δισ. τόνους, καθώς η μειωμένη παραγωγή από Αυστραλία, Καζακστάν και Αιθιοπία θα αντισταθμιστεί εν μέρει από την αύξηση της παραγωγής από τις ΗΠΑ. Η παραγωγή της Αυστραλίας θα διαμορφωθεί στους 24,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τις αμερικανικές εκτιμήσεις, απόρροια της επικρατούσας ξηρασίας σε ορισμένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, η παγκόσμια κατανάλωση θα φτάσει στους 792,9 εκατ. τόνους (-3 εκατ. τόνους), αποτέλεσμα της χαμηλότερης χρήσης της Ρωσίας και του Καζακστάν για διατροφή και ζωοτροφές. Το παγκόσμιο εμπόριο θα διαμορφωθεί σε 206,3 εκατ. τόνους λόγω των μειωμένων εξαγωγών της Αυστραλίας, της Βραζιλίας και του Καζακστάν, οι οποίες αντισταθμίζονται μόνο εν μέρει από τις υψηλότερες ρωσικές εξαγωγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.