Σε προ sulphur cap επίπεδα οι πωλήσεις HSFO στη Σιγκαπούρη

Σε προ sulphur cap επίπεδα οι πωλήσεις HSFO στη Σιγκαπούρη

110
Σε προ sulphur cap επίπεδα οι πωλήσεις HSFO στη Σιγκαπούρη

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2019, πριν δηλαδή από την εφαρμογή του sulphur cap, κινήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι πωλήσεις ναυτιλιακού καυσίμου υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO) στη Σιγκαπούρη. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις HSFO αυξήθηκαν κατά 5,7%, στους 1,47 εκατ. τόνους, με το μερίδιό τους στις συνολικές πωλήσεις να διαμορφώνεται τον περασμένο μήνα στο 34,6%.

Ως αποτέλεσμα, οι όγκοι πωλήσεων μειγμάτων συμβατικών καυσίμων με βιοκαύσιμα άγγιξαν τους 4,26 εκατ. τόνους, καταγράφοντας αύξηση 7,5% έναντι του Σεπτεμβρίου του 2022, σύμφωνα με δεδομένα της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης. Το υψηλό έτους σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν οι εν λόγω πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 4,52 εκατ. τόνους, ο υψηλότερος αριθμός από τον Ιανουάριο του 2018. Στον αντίποδα, οι πωλήσεις VLSFO κατέγραψαν πτώση 2,2%, στους 2,45 εκατ. τόνους.

Tέλος, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης, 3.478 πλοία κατέπλευσαν στη Σιγκαπούρη για την τροφοδοσία καυσίμων, αριθμός αυξημένος κατά 10,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.