Pool διαχείρισης LR1 tankers από τη Maersk

Pool διαχείρισης LR1 tankers από τη Maersk

66
Pool διαχείρισης LR1 tankers από τη Maersk

Η θυγατρική του κολοσσού των τακτικών γραμμών, Maersk Tankers, προχώρησε στην εκκίνηση μιας νέας υπηρεσίας, με στόχο την ανάπτυξή της στο μέτωπο των LR1 tankers. Πιο συγκεκριμένα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, η νέα υπηρεσία της Maersk αφορά τη διαχείριση δεξαμενόπλοιων μεγέθους LR1, και δη χωρητικότητας μεταξύ των 55.000 και των 80.000 dwt. Το pool των LR1 tankers θα ενισχύσει την εμπειρία της Maersk Tankers στη διαχείριση δεξαμενόπλοιων.

Το πρώτο μέλος του νέου pool της Maersk είναι η Sanmar Shipping, η οποία θα αναθέσει την εμπορική λειτουργία πρόσφατα αποκτηθέντος LR1 της στη Maersk Tankers. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία αναθέτει την εμπορική διαχείριση πλοίων του στόλου της στη Maersk Tankers.

Ο κ. Jesper Bo Hansen, Global Head of Partnerships & Pool Management της Maersk Tankers, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Η ζήτηση για LR1 tankers παραμένει ισχυρή, ενώ η μέση ηλικία του στόλου συνεχώς αυξάνεται. Με θεμέλιο το μεγάλο δίκτυο πελατών και την παρουσία μας, ειδικά στην Ανατολή, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε μια πολύτιμη υπηρεσία στο συγκεκριμένο segment, που θα δώσει την ευκαιρία στους πλοιοκτήτες να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των πλοίων τους».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.