H πρώτη επένδυση της Aramco στο LNG

H πρώτη επένδυση της Aramco στο LNG

208
H πρώτη επένδυση της Aramco στο LNG

Ο ενεργειακός κολοσσός Aramco υπέγραψε πρόσφατα οριστικές συμφωνίες για την απόκτηση ενός στρατηγικού μειοψηφικού μεριδίου της MidOcean Energy, εταιρείας η οποία έχει ιδρυθεί και λειτουργεί υπό τη διαχείριση της επενδυτικής εταιρείας EIG και δραστηριοποιείται στον κλάδο του LNG.

Το ύψος της εν λόγω επένδυσης, η ολοκλήρωση της οποίας υπόκειται σε όρους και νομικές εγκρίσεις, ανέρχεται στα 500 εκατ. δολάρια, με την Aramco να διαθέτει την επιλογή να αυξήσει μελλοντικά τη συμμετοχή και τα δικαιώματά της στην εταιρεία. Η συγκεκριμένη συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη παγκοσμίως επένδυση της Aramco στον κλάδο του LNG, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία, η εν λόγω επενδυτική κίνηση βασίζεται στην εταιρική σχέση που διατηρεί με την EIG, η οποία ήταν μέρος της κοινοπραξίας που απέκτησε το 49% της Aramco Oil Pipelines Company, θυγατρικής της Aramco, το 2021.

Η MidOcean Energy βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαδικασία απόκτησης μετοχών σε τέσσερα αυστραλιανά έργα LNG, υλοποιώντας μια αναπτυξιακή στρατηγική για τη δημιουργία μιας διαφοροποιημένης παγκόσμιας επιχείρησης στον κλάδο του LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.