Οι ΗΠΑ εδραιώνουν τη θέση τους στον χάρτη των εξαγωγών LNG

Οι ΗΠΑ εδραιώνουν τη θέση τους στον χάρτη των εξαγωγών LNG

30
Οι ΗΠΑ εδραιώνουν τη θέση τους στον χάρτη των εξαγωγών LNG

Ρεκόρ αναμένεται να σημειώσει η εξαγωγική ικανότητα των νέων projects υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ το τρέχον έτος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ πρόκειται να εγκρίνουν τρία projects εξαγωγών LNG, ικανά να επεξεργάζονται 5,1 δισ. κυβικά πόδια (bcfd) φυσικού αερίου την ημέρα.

Οι ΗΠΑ αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο παραγωγό LNG παγκοσμίως σε όρους εγκατεστημένης δυναμικότητας το 2022. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αμερικανικές εξαγωγές LNG θα φτάσουν τα 12,1 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα φέτος και τα 12,7 δισ. κυβικά πόδια/ημέρα το επόμενο έτος.

«Αναμένουμε ότι η παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου θα αυξηθεί από 399 εκατ. τόνους το 2022 σε 627 εκατ. τόνους έως το 2035, δηλαδή θα σημειώσει αύξηση μεγαλύτερη του 50%», δήλωσε ο Michael Stoppard της S&P Global Commodity Insights.

Παράλληλα, έχει ήδη δοθεί το «πράσινο φως» σε δύο ακόμη έργα LNG, τα οποία θα εδραιώσουν περαιτέρω την παγκόσμια ηγετική θέση των ΗΠΑ όσον αφορά την εξαγωγική δυναμικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι κορυφαίοι εξαγωγείς LNG, το Κατάρ και η Αυστραλία, πρόκειται επίσης να αυξήσουν την εξαγωγική τους ικανότητα αυτή τη δεκαετία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.