Οι Φιλιππίνες ρίχνουν το βάρος στη ναυτική εκπαίδευση

Οι Φιλιππίνες ρίχνουν το βάρος στη ναυτική εκπαίδευση

127
Οι Φιλιππίνες ρίχνουν το βάρος στη ναυτική εκπαίδευση

O πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos Jr. τόνισε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την εγχώρια ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να βελτιώσουν και να ενισχύσουν τη ναυτική εκπαίδευση, προκειμένου οι μελλοντικοί Φιλιππινέζοι ναυτικοί να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις.

Μιλώντας στο συνέδριο Shaping the Future of Shipping Seafarer 2050 στη Μανίλα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων υπογράμμισε την ανάγκη επένδυσης σε ικανούς και υψηλά καταρτισμένους ναυτικούς, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

«Μπορούμε να το κάνουμε, αναγνωρίζοντας τις μελλοντικές δεξιότητες που απαιτούνται από τη νέα γενιά πλοίων, συζητώντας για τις ανάγκες εκπαίδευσης και δεσμευόμενοι για μια δίκαιη μετάβαση για την οικοδόμηση της μελλοντικής ναυτιλίας», επισήμανε ο Marcos.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής γι’ αυτόν τον πολύ κρίσιμο τομέα. Τα τελευταία χρόνια, ολόκληρος ο κλάδος των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της ναυτιλίας, υφίσταται έναν τεράστιο μετασχηματισμό, που χαρακτηρίζεται από την έλευση νέων και βιώσιμων καυσίμων, καθώς και από την αυξανόμενη ανάπτυξη της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης», συνέχισε. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη χρήση αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου στα πλοία.

Πάντως, αξιωματούχοι του Υπουργείου Μεταναστών Εργαζομένων είναι αισιόδοξοι ότι η απασχόληση Φιλιππινέζων ναυτικών θα επιστρέψει σύντομα στο προ πανδημίας επίπεδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.