Ναυσιπλοΐα στον Περσικό Κόλπο: Οι πρόσφατες εξελίξεις

Ναυσιπλοΐα στον Περσικό Κόλπο: Οι πρόσφατες εξελίξεις

88
Ναυσιπλοΐα στον Περσικό Κόλπο: Οι πρόσφατες εξελίξεις

Σε επαυξημένη ναυτική ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο προσβλέπει η Σαουδική Αραβία ως μέρος των προσπαθειών αποκατάστασης των σχέσεών της με το Ιράν.

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν τον Μάρτιο, με τη μεσολάβηση της Κίνας, να τερματίσουν μια διπλωματική ρήξη και να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους, μετά από χρόνια διενέξεων που είχαν θέσει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα, μεταξύ άλλων στον Κόλπο, στην Υεμένη, στη Συρία και στον Λίβανο.

Μετά από συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του Hossein Amirabdollahian στην Τεχεράνη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Faisal bin Farhan, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών για την περιφερειακή ασφάλεια, ιδιαίτερα για τη ναυσιπλοΐα.

Οι διελεύσεις δεξαμενόπλοιων στα Στενά του Ορμούζ βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Ιράν και ΗΠΑ, με τις τελευταίες να έχουν αυξήσει τη ναυτική τους παρουσία στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.