Υπουργείο Οικονομικών ΗΠΑ: Επιτυχές το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Υπουργείο Οικονομικών ΗΠΑ: Επιτυχές το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

58
Υπουργείο Οικονομικών ΗΠΑ: Επιτυχές το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μειώνοντας τα έσοδα της ρωσικής κυβέρνησης, δήλωσε την Πέμπτη 15 Ιουνίου ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών Wally Adeyemo.

Ο κ. Adeyemo τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τους πέντε πρώτους μήνες του 2022, μιλώντας στο think tank Center for a New American Security. «H ρωσική οικονομία δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα λίγα χρόνια. Είναι λιγότερο ευέλικτη, λιγότερο ικανή να αναπτυχθεί», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Άλλοι αναλυτές συμφωνούν γενικά ότι το πλαφόν έχει περιορίσει τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου, αν και ορισμένοι υποψιάζονται ότι η ελλιπής επιβολή του σε ορισμένες περιπτώσεις διατηρεί τα έσοδα της Ρωσίας σε σημαντικά επίπεδα. Η Wall Street Journal ανέφερε την Πέμπτη 15 Ιουνίου ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας Rosneft πλησιάζει σε συμφωνίες για την πώληση εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου με προθεσμιακά συμβόλαια στην Κίνα, στην Ινδία και στην Τουρκία τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.