Κρατήσεις πλοίων: Θετικές οι επιδόσεις των μελών της INTERCARGO

Κρατήσεις πλοίων: Θετικές οι επιδόσεις των μελών της INTERCARGO

67
Κρατήσεις πλοίων: Θετικές οι επιδόσεις των μελών της INTERCARGO

Παρά τη σταθερή αύξηση των ποσοστών κράτησης πλοίων κατά τη διάρκεια port state control μετά την πανδημία σε όλες τις περιοχές, τα πλοία υπό την ομπρέλα της INTERCARGO ξεπέρασαν σταθερά τους δείκτες επιδόσεων του κλάδου τόσο σε ελλείψεις όσο και σε κρατήσεις, όπως προκύπτει από την τελευταία έκδοση του ετήσιου Benchmarking Report.

Τα ποσοστά ελλείψεων ανά επιθεώρηση παρέμειναν αμετάβλητα και σε ευθυγράμμιση με τα Benchmarking Reports των προηγούμενων ετών. Οι επιδόσεις των πλοίων που ταξινομούνται από νηογνώμονες-μέλη του IACS ήταν καλύτερες έναντι των πλοίων που ταξινομούνται από μη μέλη του IACS. Συγκεκριμένα, κατά μέσο όρο, οι ελλείψεις ανά επιθεώρηση ήταν αντίστοιχα 1,69 και 4,31.

Το 2022, ο παγκόσμιος στόλος bulk carriers ήταν εγγεγραμμένος σε 92 νηολόγια, σημειώνοντας άνοδο τεσσάρων νηολογίων έναντι του 2021. Σε 15 από αυτά, είναι εγγεγραμμένα 100 και πλέον bulk carriers, με τα νηολόγια των Παναμά, Νήσων Μάρσαλ και Λιβερίας να είναι τα κορυφαία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Μπανγκλαντές εισήλθε στην κορυφαία 15άδα με 104 εγγεγραμμένα bulk carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.