Ηλεκτροπαραγωγή στα ύδατα: Δικαστική μάχη προ των πυλών στη Ν. Αφρική

Ηλεκτροπαραγωγή στα ύδατα: Δικαστική μάχη προ των πυλών στη Ν. Αφρική

126
Ηλεκτροπαραγωγή στα ύδατα: Δικαστική μάχη προ των πυλών στη Ν. Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι έτοιμη να δώσει δικαστική μάχη ενάντια σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει πλοία ειδικού σκοπού για να αποφύγει μια νέα κρίση blackout.

«Οι περιβαλλοντολόγοι βάζουν βέτο σε όποια εξέλιξη δεν τους αρέσει», σχολιάζει ο υπουργός Ορυκτών Πόρων και Ενέργειας Gwede Mantashe σε δημοσίευμα των Sunday Times, το οποίο επικαλείται το Bloomberg.

Η κυβέρνηση έχει δώσει άδεια στην εταιρεία Karpowership να ελλιμενίσει πλοία της σε τρεις λιμένες της Νότιας Αφρικής, ένα σχέδιο το οποίο έχει ως στόχο να θέσει τέλος στις παρατεταμένες διακοπές ενέργειας που ταλανίζουν την χώρα.

Η Karpowership διαχειρίζεται έναν στόλο πλοίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (powerships), τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τη Νότια Αφρική να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρατική εταιρεία υπηρεσιών κοινής ωφέλειας Eskom Holdings SOC Ltd. έχει προειδοποιήσει πως θα είναι σε θέση να καλύψει τις ηλεκτροδοτικές ανάγκες της χώρας για μονάχα το ήμισυ κάθε ημέρας τον ερχόμενο χειμώνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.