Δίλημμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εταιρείες μικροκυκλωμάτων της Νότιας Κορέας

Δίλημμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εταιρείες μικροκυκλωμάτων της Νότιας Κορέας

54
Δίλημμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εταιρείες μικροκυκλωμάτων της Νότιας Κορέας

Ο «πόλεμος» των ΗΠΑ με την Κίνα στον τομέα της τεχνολογίας συνεχίζει δίχως σταματημό, με τελευταίο «θύμα» την αμερικανική εταιρεία Micron, στα προϊόντα της οποίας η Κίνα έθεσε απαγόρευση ως απάντηση στην πληθώρα μέτρων που έχει λάβει η Ουάσιγκτον για να περιορίσει την πρόσβαση του Πεκίνου σε μικροκυκλώματα υψηλής τεχνολογίας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί ένα κενό στην κινεζική αγορά, το οποίο οι ΗΠΑ προέτρεψαν τη Νότια Κορέα να μην επιτρέψει στις εταιρείες τους να εκμεταλλευτούν. Παρά τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως δεν θα σταθεί εμπόδιο σε τυχόν βλέψεις των εταιρειών της Samsung και SK Hynix να δραστηριοποιηθούν στην κινεζική αγορά.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Σεούλ πρακτικά δίνει την «ευχή» της στις συγκεκριμένες εταιρείες δεν σημαίνει πως θα ορμήσουν για να διεκδικήσουν μερίδιο στην κινεζική αγορά μικροκυκλωμάτων. Και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς που διεκδικούν στην αμερικανική αγορά και γι’ αυτόν τον σκοπό χρειάζονται σχετική άδεια από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις τους.

Την ίδια ώρα, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το μερίδιο της Micron στην κινεζική αγορά δεν ήταν αρκετά μεγάλο ώστε να δικαιολογεί μια στρατηγική επένδυση των νοτιοκορεατικών εταιρειών στην Κίνα, που δύναται να οδηγήσει σε περιορισμό των προοπτικών τους στην αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.