Συνέπειες «χανγκόβερ» για τις εφοδιαστικές αλυσίδες των ΗΠΑ

Συνέπειες «χανγκόβερ» για τις εφοδιαστικές αλυσίδες των ΗΠΑ

68
Συνέπειες «χανγκόβερ» για τις εφοδιαστικές αλυσίδες των ΗΠΑ

Παρότι οι ανισορροπίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης που δημιουργήθηκαν εντός της πανδημίας έχουν πλέον εξομαλυνθεί, οι εφοδιαστικές αλυσίδες των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις, απότοκο της έλλειψης πρώτων υλών και ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters, η εύρεση ανθρώπινου δυναμικού συνεχίζει να συνιστά σημαντική δυσκολία, ενώ το κόστος των καυσίμων είναι υψηλό, γεγονός που προκαλεί σκοπέλους για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, και δη τις χερσαίες. Την ίδια ώρα, καταγράφεται έλλειψη πρώτων υλών και μηχανημάτων, ενώ τα πρότζεκτ υποδομών αυξάνονται.

Ο αναλυτής Dean Croke της εταιρείας DAT Freight & Analytics χαρακτηρίζει την καταγραφείσα εικόνα ως «χανγκόβερ μεγάλης διάρκειας».

Παράλληλα, λόγω της αποδυναμωμένης ζήτησης, οι εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν τα κόστη τους. Ενδεικτικά, η εταιρεία Target προσβλέπει σε μείωση του κόστους μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω της δημιουργίας κέντρων συγκέντρωσης και συσκευασίας εμπορευμάτων, που θα επιτρέψουν την εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.