Diana Shipping: Δέκατο Ultramax γιγαντώνει τον στόλο

Diana Shipping: Δέκατο Ultramax γιγαντώνει τον στόλο

2453
Diana Shipping: Δέκατο Ultramax γιγαντώνει τον στόλο

dΤην απόκτηση ακόμη ενός bulk carrier γνωστοποίησε στις 11 Απριλίου η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana Shipping. Πιο συγκεκριμένα, μέσω θυγατρικής της, η Diana Shipping παρέλαβε το «DSI Drammen» (πρώην «Nord Potomac»), ένα Ultramax bulk carrier χωρητικότητας 63.379 dwt το οποίο ναυπηγήθηκε το 2016.

Επιπλέον, η Diana Shipping έχει ήδη εισέλθει σε συμφωνία χρονοναύλωσης για το «DSI Drammen», με την εταιρεία IMC Shipping Co. Pte. Ltd. Το συμβόλαιο έχει ημερομηνία εκκίνησης τη 15η Απριλίου του 2023 και ορίζοντα το νωρίτερο τις 10 Απριλίου του 2024, ενώ υπάρχει επιλογή επέκτασης του συμβολαίου έως και τις 10 Ιουνίου του 2024.

Παράλληλα, ο στόλος της Diana Shipping αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, η Diana ανακοίνωσε την απόκτηση του Ultramax bulk carrier «DSI Aquarius», του ένατου Ultramax bulk carrier στο πλαίσιο συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Αύγουστο του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπό εμπορική διαχείριση στόλος της Diana Shipping απαρτίζεται από 42 bulk carriers, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι Newcastlemaxes, τα δέκα είναι Capesizes, τα πέντε είναι Post-Panamaxes, τα έξι Kamsarmaxes, τα επτά Panamaxes και τα δέκα Ultramaxes. H συνολική χωρητικότητα των εν λόγω bulk carriers είναι περίπου ίση με 4,7 εκατ. dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.