Η Ινδία ιδιωτικοποιεί τη μεγαλύτερη κρατική ναυτιλιακή εταιρεία

Η Ινδία ιδιωτικοποιεί τη μεγαλύτερη κρατική ναυτιλιακή εταιρεία

231
Η Ινδία ιδιωτικοποιεί τη μεγαλύτερη κρατική ναυτιλιακή εταιρεία

Πρόσκληση για την κατάθεση οικονομικών προτάσεων για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής της εταιρείας σχεδιάζει η Ινδία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Reuters.

Το 2019, ο πρωθυπουργός Narendra Modi ανακοίνωσε τα πλάνα του για την ιδιωτικοποίηση ενός αριθμού κρατικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Shipping Corp. of India Ltd. Έκτοτε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας πάγωσε λόγω ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων.

H SCI, η οποία διαχειρίζεται bulk carriers και δεξαμενόπλοια, έπρεπε να μεταφέρει σε spin-off τα μη βασικά περιουσιακά της στοιχεία, πριν η κυβέρνηση προβεί στην πώληση του 63,75% που κατέχει. Η SCI, η οποία διαχειρίζεται το ένα τρίτο του ινδικού τονάζ, ολοκλήρωσε το spin-off τον περασμένο μήνα, μετά το πράσινο φως των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν έως τα μέσα Μαΐου, με την ινδική κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδιωτικοποιήσει και το 31% της Container Corporation of India Ltd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.