OPEC+: Τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου τον Φεβρουάριο

OPEC+: Τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου τον Φεβρουάριο

44
OPEC+: Τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου τον Φεβρουάριο

Πτώση κατά 80.000 βαρέλια/ημέρα κατέγραψε τον Φεβρουάριο η παραγωγή πετρελαίου του OPEC+, καθώς η μικρή αύξηση από την πλευρά της Ρωσίας δεν κατάφερε να αντισταθμίσει την πτώση στην παραγωγή των Ανγκόλας, Ιράκ και Καζακστάν, σύμφωνα με έρευνα του Platts.

H παραγωγή των 13 μελών του OPEC υποχώρησε κατά 60.000 βαρέλια/ημέρα τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ αυτή από τα μη μέλη του OPEC με οδηγό τη Ρωσία μειώθηκε κατά 20.000 βαρέλια/ημέρα.

Η Ρωσία έχει εξαγγείλει ότι θα μειώσει την παραγωγή της τον Μάρτιο κατά 500.000 βαρέλια/ημέρα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δυτικές κυρώσεις. Μέχρι στιγμής ο OPEC+ δεν έχει προβεί σε αλλαγές στο πλάνο περικοπών του, παρά την απόφαση της Μόσχας.

Άλλες έρευνες για την πορεία της παραγωγής του ΟPEC τον Φεβρουάριο δείχνουν αύξηση σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της ανάκαμψης της προσφοράς από τη Νιγηρία. Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, η παραγωγή τον Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 120.000 βαρέλια/ημέρα, ενώ η αντίστοιχη έρευνα του Reuters δείχνει αύξηση 150.000 βαρελιών/ημέρα για την παραγωγή του OPEC.

Σε πρόσφατη επίσκεψη του Σαουδάραβα υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα, Ρωσία και Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους σε ό,τι αφορά την πολιτική για την παραγωγή πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.