Επιστροφή της διεθνούς κρουαζιέρας στην Ιαπωνία

Επιστροφή της διεθνούς κρουαζιέρας στην Ιαπωνία

52
Επιστροφή της διεθνούς κρουαζιέρας στην Ιαπωνία

Ένα ακόμη βήμα με προορισμό την κανονικότητα έκανε η Ιαπωνία, η οποία υποδέχτηκε το πρώτο ξένο κρουαζιερόπλοιο μετά από τρία έτη. Το πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι Shimizu της περιφέρειας Shizuoka την Τετάρτη 1 Μαρτίου, μεταφέροντας περίπου 500 επιβάτες και 300 άτομα πλήρωμα.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Amadea», το οποίο διαχειρίζεται η γερμανική Phoenix Reisen GmbH, σύμφωνα με δημοσίευμα του Kyodo News. Η παραμονή του στο λιμάνι Shimizu ήταν μικρή, καθώς, βάσει του δρομολογίου του, το «Amadea» αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης.

22522486

Η συγκεκριμένη άφιξη φαίνεται να συνιστά την πρώτη σε μια ευρύτερη πολιτική στροφή του Τόκιο, ευελπιστώντας στην επαναφορά των τουριστικών ροών σε προπανδημικά επίπεδα. Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχουν βλέψεις για επέκταση του αριθμού λιμένων που δέχονται ξένα κρουαζιερόπλοια στα 100, με ορίζοντα το 2025. Εντός του 2023 αναμένεται να αφιχθούν 212 κρουαζιερόπλοια σε ιαπωνικούς λιμένες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.