Κινεζική πρωτοκαθεδρία και στις ναυπηγήσεις PCTCs εντός του έτους

Κινεζική πρωτοκαθεδρία και στις ναυπηγήσεις PCTCs εντός του έτους

105
Κινεζική πρωτοκαθεδρία και στις ναυπηγήσεις PCTCs εντός του έτους

Το αποτύπωμά της στις ναυπηγήσεις Pure Car Truck Carriers (PCTCs) συνεχίζει να αυξάνει η κινεζική ναυπηγική βιομηχανία, βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας στη συγκεκριμένη αγορά. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Global Times, το οποίο επικαλείται δεδομένα της Clarksons, τα κινεζικά ναυπηγεία εξασφάλισαν όλες τις παραγγελίες (17) που έλαβαν χώρα εντός του έτους για PCTCs.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 17 πλοία συνολικής χωρητικότητας 510.000 dwt, εκ των οποίων τα περισσότερα θα ναυπηγηθούν στις υποδομές του κρατικού ναυπηγικού κολοσσού China State Shipbuilding Corporation.

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά απότοκο στήριξης εγχώριας «προέλευσης», καθώς η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνει επίσης το αποτύπωμά της στη διεθνή αγορά, και δη εκείνη των new energy vehicles (NEVs).

Η Κίνα εξήγαγε 3,11 εκατ. οχήματα το 2022, επίπεδα που συνιστούν αύξηση 54,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές NEVs της Κίνας αυξήθηκαν πάνω από 100%, στα 679.000 οχήματα, βάσει δεδομένων της China Association of Automobile Manufactures.

Φωτό: www.cstc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.