Knutsen: Παραλαβή πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG

Knutsen: Παραλαβή πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG

83
Knutsen: Παραλαβή πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου LNG

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Knutsen Group παρέλαβε πρόσφατα ένα πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμου LNG το οποίο ναυπηγήθηκε από την Armon Shipyards στο Χιχόν της Βόρειας Ισπανίας.

Το χωρητικότητας 5.000 κ.μ. πλοίο με την ονομασία Haugesund Knutsen είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει καύσιμο LNG σε αεριοφόρα πλοία αλλά και σε πλοία κατανάλωσης καυσίμου LNG όπως κρουαζιερόπλοια και πορθμεία, ενώ θα επιχειρεί στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

Τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία πραγματοποίησε την τελετή ονοματοδοσίας του Ravenna Knutsen, ενός πλοίου μεταφοράς LNG μικρού μεγέθους το οποίο θα επιχειρεί σε ένα νέο τερματικό σταθμό LNG στη Ραβέννα. Το εν λόγω πλοίο αποτελεί ένα από τα πρώτα πλοία μεταφοράς LNG μικρού μεγέθους που κατασκευάζονται παγκοσμίως, διαθέτοντας χωρητικότητα 30.000 κ.μ. και μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβων.

Παράλληλα, η Knutsen σύναψε πρόσφατα μια συμφωνία συνεργασίας με την ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYΚ στα πλαίσια της οποίας πρόκειται να ιδρύσουν μια κοινοπραξία με την ονομασία Knutsen NYK Carbon Carriers AS (KNCC), στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη ενός παγκοσμίου δικτύου θαλάσσιας μεταφοράς και αποθήκευσης υγροποιημένου CO2.

Φωτό: www.linkedin.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.