Προσεχώς πτώση στις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου

Προσεχώς πτώση στις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου

309
Προσεχώς πτώση στις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου

Αβεβαιότητα επικρατεί για την πορεία των τιμών ορυκτών καυσίμων, δεδομένης της ανησυχίας αναφορικά με την οικονομία και την κινεζική ζήτηση. Λόγω αυτού, αναλυτές εκτιμούν πως πριν την επόμενη άνοδο των τιμών θα καταγραφεί σημαντική πτώση.

Επί του παρόντος, η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται στα επίπεδα των 75-80 δολαρίων το βαρέλι και πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το ορόσημο των 100 δολαρίων βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Όμως πρώτα η τιμή θα “βουτήξει” στα 50 δολ. ( τα 45 δολ. βλέπει η Citi), λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης.

Όταν η τιμή του αργού “βουτήξει” στα 50 δολάρια η ζήτηση θα τονωθεί και οι τιμές θα κινηθούν και πάλι ανοδικά, εκτιμά μερίδα αναλυτών.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, πτώση 30% στην τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, λόγω καλύτερης εικόνας στα αποθέματα που υπάρχουν, αναμένει η Goldman Sachs. Στα 85 ευρώ θα διολισθήσει η τιμή το α’ τρίμηνο 2023, όμως, «βλέπει» ενίσχυσή του έως τα 250 ευρώ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.